Две години затвор за кмета на Нови пазар

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2015 в 13:27 5229 3

Кметът на община Нови пазар бе осъден за нецелево разпореждане с бюджетни средства, съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

Румен Панайотов е признат за виновен след протест на Окръжната прокуратура в Шумен. Състав на Апелативния съд във Варна наложи наказание от две години лишаване от свобода, отложено за изпитателен срок от 4 години.

С присъдата си Апелативният съд го лишава и от право да заема държавна и обществена длъжност за срок от три години. 

Злоупотребата е със средства, отпуснати целево от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към Министерския съвет след наводненията през 2004 г. Парите са били предназначени за спасителни и аварийни неотложни действия за ограничаване и премахване на последствията от бедствието. Трябвало е да бъдат изградени инженерни съоръжения с цел предотвратяване на непосредствената опасност за живота на хората, както и да бъдат укрепени сгради и съоръжения - държавна и общинска собственост, засегнати от бедствието, като потенциално опасни и с наложени забрани и ограничения за ползване. 

Част от целевите средства – 35 000 лева, отпуснати за изграждане на мост, Панайотов пренасочил към други обекти. С това той е нарушил Закона за устройство на държавния бюджет, като с действията си е осъществил престъпление по член 254а, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Присъдата подлежи на касационна проверка пред ВКС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2015 в 16:00

А на Бисеров преписката сигурно вече са я изяли мишките-

02.10 2015 в 14:24

Интересно какво се случи с кмета на Хасково?

02.10 2015 в 13:31

СМЪРТ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ!!!! НИКАКВИ БОГОВЕ,НИКАКВИ ГОСПОДАРИ!!! АНАРХИЯ В СВЕТА ЗАВИНАГИ