Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Две години след дрегера: Общински съветник от Добрич влиза в съда за шофиране с алкохол

Красимир Крумов 22 юли 2022 в 10:09 2712 0

Петко Игнатов

Снимка ИА "Добруджа"

Петко Игнатов

Повече от две години след като е бил хванат да кара след употреба на алкохол общинският съветник от община Добричка Петко Игнатов ще бъде изправен пред съда като подсъдим за извършването на две престъпления – за това, че е карал пиян и за това, че се е опитал да осуети полицейската проверка по случая, съобщи Апелативната прокуратура във Варна.

На 9 май 2020 година малко след 23:00 часа Игнатов се прибирал с мерцедеса си от своето стопанство в село Свобода към дома си в Добрич. По пътя се отбил при приятел. Там се почерпили, като изпил две чаши вино, качил се в личния си автомобил и потеглил.

В Добрич Петко Игнатов бил засечен от полицейски екип по бул. „25-и септември“. Единият от полицаите подал сигнал със стоп-палка срещу идващия автомобил, но шофьорът му не спрял. Вместо това дал газ и продължил напред, като минал много близо до катаджията.

Започнало преследване по централните булеварди на Добрич и накрая 48-годишният днес Петко Иванов бил спрян. При последвалата проверка била установена самоличността му и било констатирано, че е употребил алкохол. Нямал и шофьорска книжка, защото свидетелството му за управление на МПС било отнето.

Дрегерът показал 1.53 промила алкохол, а назначената кръвна експертиза установила концентрация на алкохола в кръвта от 1.77 промила. По случая било образувано досъдебно производство 323/2020 година в Първо РУ на МВР в Добрич.

През 2020, вече след образуване на досъдебното производство пред местната медийна група „Добруджа“ Петко Игнатов категорично отрекъл за разследване срещу него.

„Няма такова нещо, не съм обвиняем по досъдебно производство за шофиране в нетрезво състояние.“ – заявил пред репортерите Игнатов.

Игнатов, който беше областен координатор на БСП в Добрич влезе в общинския съвет в Добричка община като съветник от „БСП за България“ и името му фигурира в сайта на съвета като член на тази група. През 2020 година дни преди инцидента с алкохола Петко Игнатов беше изключен заедно с още трима от БСП, но общопартийната контролна комисия на социалистите отмени изключването. На парламентарните избори през април 2021 година обаче се беше регистрирал като застъпник за вота на партия „Има такъв народ“, а през юли обяви, че напуска БСП.

Предстои делото срещу Игнатон, който не е осъждан към момента, да бъде насрочено за разглеждане във Добричкия районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от една до три години и с глоба от 200 до 1000 лева по първото обвинение за шофиране след употреба на алкохол и наказание „лишаване от свобода“ до три години или глоба от 500 до 2000 лева по второто обвинение за възпрепятстване органите на реда да изпълнят своите задължения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!