Двама мъже пребиха до смърт и изнасилиха жена навръх Коледа

OFFNews 04 януари 2016 в 13:14 7036 2

Двама мъже пребиха до смърт и изнасилиха жена навръх Коледа

Съдът в Пазарджик е наложил постоянен арест за двама мъже от Пазарджик, които са заподозрени за побой и изнасилване на 53-годишна жена навръх Коледа. 

Прокуратурата разследва инцидента, при след който пострадалата е изпаднала в кома, а на 1 януари е починала. До момента е образувано досъдебно производство срещу Тодор И., на 41 г. и Димитър Х., на 39 години и двамата от Пазарджик. Според разследващите първият е причинил тежка телесна повреда с опасност за живота и е извършил съвкупление с пострадалата, като е използвал сила и заплахи. 39-годишният му съучастник също е употребил сила, нанасяйки на пострадалата тежка телесна повреда, представляваща общо разстройство на здравето и опасност за живота.

Инцидентът се разиграл на 25 и 26 декември 2015 г., като в резултат на побоя жената е получила тежка черепно-мозъчна травма и други наранявания, като по-късно изпаднала в кома.

На 30 декември 2015 г. по искане на Районна прокуратура-Пазарджик съдът е наложил на двамата заподозрени постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Наблюдателните материали по делото са изпратени по компетентност на Окръжна прокуратура-Пазарджик с оглед преценка на правната квалификация на деянието, заради настъпилата смърт. В момента се провеждат активни процесуално-следствени действия – назначена е експертиза за причинените увреждания, извършена е аутопсия, разпитани са свидетели и др., уточняват от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!