Доживотен затвор за мъж, убил бременната си дъщеря в ямболско село

OFFNews 24 април 2023 в 17:00 1812 0

Снимка БГНЕС

Бургаският апелативен съд потвърди доживотната присъда на Окръжния съд в Ямбол, с която мъж е признат за виновен и осъден за убийството на бременната си дъщеря, съобщиха от съда.

Престъплението е извършено на 12 август 2021 г. в село Недялско.

Подсъдимият умишлено умъртвил 17-годишното бременно момиче, която е негова доведена дъщеря, чрез удушаване. Убийството е класифицирано като особено мъчително за жертвата.

Съдът е постановил присъдата да бъде изтърпяна при първоначален "специален режим". Подсъдимият е осъден да заплати на семейството на починалата общо 270 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди. При проведеното пред въззивния съд съдебно следствие са изслушани обясненията му.

Съдът е приел, че по категоричен и несъмнен начин е доказано, че подсъдимият е автор на деянието.

Подсъдимият е съзнавал общественоопасния характер на деянието, като освен това е знаел, че доведената му дъщеря е бременна. Причиняване на уврежданията ясно показва, че мъжът не само е последиците, но и е искал да настъпят.  

След като убил 17-годишното момиче, мъжът увил тялото в чаршафа от спалнята, изнесъл го от къщата и го захвърлял му в изоставен кладенец на съседен двор. Посочените действия ясно показват, че след деянието подсъдимият е демонстрирал спокойствие, опитвайки се да заличи следите от престъплението и да осуети неговото разкриване, се казва в решението на съда.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в петнадесетдневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови