Домашно насилие. Прокуратурата внесе в съда делото срещу убиец, заровил съпругата си на 4 места

Красимир Крумов 25 януари 2023 в 16:43 2960 0

Снимка OFFNews

Папи е най-добрият, много го обичаме, написали децата на Пабло дни преди да убие майка им.

Окръжната прокуратура в Разград е внесла в Окръжния съд обвинителен акт срещу испанския гражданин Пабло Санчес, който през декември 2021 година уби съпругата си Силвия Петрова по особено мъчителен начин с особена жестокост.

45-годишният Санчес е мексиканец, но е поданик на Кралство Испания и се легитимира с испански паспорт Мъжът беше арестуван през декември 2021 година след като в Разград изчезна 40-годишната Силвия. Тя напуснала дома си на 11 декември, облечена със синя грейка и беше в неизвестност няколко дни, докато не намериха тленните й останки заровени на няколко места по пътя за жп-гарата в Разград.

След като беше задържан мексиканецът направи пълни самопризнания за убийството и показал четирите места, на което заровил разчлененото тяло на съпругата си. В разследването тогава се включиха и криминалисти от ГДНП. Ключът към откриването на убиеца бяха камерите за видеонаблюдение в Разград, които разклатили алибито на Санчес. Той изреждал местата, на които уж е бил в момента на изчезване на съпругата му, но видеокамерите показали, че лъже. Като разбрал, че е разобличен в лъжа, започнал да прави признания за да облекчи положението си.

Санчес, по характеристиката, която му направи след задържането прокуратурата е високо ерудирана личност, завършил е икономика в Мексико сити и е работел на висока позиция на летището в Тенерифе, знаел пет езика, с богата обща култура. „Зъл демон, скрит за библейска външност“, каза за него окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

В дъното на убийството е продължавало с години домашно насилие. Мъжът е убил съпругата си в апартамента в бл. „Трапезица“, като в момента на престъплението в жилището са били и трите им деца на 5, 8 и 16 години. На рождения ден на най-голямото от тях полицията съобщи, че е разкрила убийството и убиецът е бащата.

Според първоначалната информация, която имат българските криминалисти, Санчес е извършвал насилие над жени и в други европейски държави. Заради упражнявания тормоз самата Силвия се е обръщала за помощ към властите на Испания.

През 2021 г. пострадалата се завърнала в Разград заедно с трите си деца, а малко след това и Санчес заживял с тях. Вечерта на 10 декември 2021 г. избухнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента.

Малко след полунощ Пабло Санчес. усетил, че съпругата му е станала я ударил с все сила с юмрук в главата. След като паднала, започнал да притиска лицето й. Когато установил, че не диша, съпругът решил да разчлени тялото, за да прикрие следите, съобщи прокуратурата на Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови