Делото срещу Иванчева на трета инстанция днес, тя покани кандидат-депутатите в съда

OFFNews 21 юни 2021 в 07:51 3889 0

Върховният касационен съд ще гледа днес дело срещу бившия кмет на Младост Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, също ексуправник на квартала. 

Делото на трета инстанция е образувано по протест на прокуратурата и жалби на тримата срещу присъдата им от 6 юли миналата година на Апелативния специализиран наказателен съд. 

Тогава бе отменена присъдата на първоинстанционния СНС и присъдите на Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха намалени. Сега те са осъдени съответно на 8 ,7 и 6 години затвор.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова са под домашен арест от края на 2018 г. 

Преди дни те написаха отворено писмо, с което поканиха медии, неправителствени организации е кандидатите за депутати за 46 НС да присъстват на делото. 

В писмото им се казва: 

Каним ви в понеделник 21.06.2021г., 9:00ч., в зала № 022 на Софийската съдебна палата на една необичайна среща с Правосъдието в България. Много от вас говорят в предизборните си кампании или пък по протести как ще се борят за възстановяване на правото и за реално правосъдие в България. Разбираме, че това е модерна тема и е печелившо да я сложите в програмите си, за консолидиране на избиратели. Знаем и, че много от вас не са се сблъскали реално никога с (право)съдието в България.

За да правите реални реформи уважаеми бъдещи депутати, уважаеми протестиращи, трябва да се запознаете с функционирането и проблемите на правосъдието отвътре. За това ви каним да присъствате на моето дело във Върховния касационен съд на 9 юни 2021г. от 9:00ч. в зала № 022 на Софийската съдебна палата. На това дело ще се реши съдбата ни, на мен и Биляна Петрова. На това дело, ако съдийският състав има някакви съмнения по хода му до момента, може го върне за ново разглеждане на първа или втора инстанция, а може и да удари с чукчето, като с гилотина и да ни съсипе живота завинаги.

За нас това дело решава съдбата ни, за вас уважаеми господа би било един добър открит урок по правосъдие в действие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови