Дават на съд шофьор на боклукчийски камион, прегазил дядо на заден ход

OFFNews Последна промяна на 07 декември 2016 в 13:49 1097 0

Дават на съд шофьор на боклукчийски камион, прегазил дядо на заден ход

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу шофьора на сметоизвозващ автомобил Цветомир Г., който прегази 86-годишен пешеходец през лятото. 

На 5 юни 2016 г. 32-годишният мъж, който работел като шофьор на боклукчийски камион изминал около 40 метра на заден ход по Варненската улица „Народни будители“, за да достигне до контейнерите за смет. По същото време улицата пресичал възрастен мъж, който се придвижвал с бастун. Подсъдимият го забелязал и спрял. След това решил, че възрастният човек трябва да е стигнал тротоара и продължил движението си назад.

След като не успял да види пешеходеца в огледалата, Цветомир слязъл от камиона и открил под него възрастния мъж, облян в кръв. Преместил камиона напред и се обадил на спешна помощ. Пострадалият 86-годишен мъж бил приет в болницата, където по-късно починал от тежка комбинирана травма , довела до остра дихателна недостатъчност и анемичен синдром.

Подсъдимият е с чисто съдебно минало, но справка показва, че има множество нарушения на Закона за движение по пътищата.
Предстои делото срещу 32-годишния Цветомир Г. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи наказание лишаване от свобода до 4 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови