Дъщеря изпрати майка си за бира, после я преби до смърт

OFFNews 05 януари 2022 в 16:52 3339 0

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд срещу 38-годишна жена, убила майка си по особено жесток начин.

От прокуратурата обявиха, че обвиняемата К.Б. е била зависима от алкохол, вземала е и различни психоактивни вещества – марихуана, екстази, амфетамини, метаамфетамини, халюциногенни гъби, както и че често проявявала вербална и физическа агресия спрямо майка си П.П. 

Установено е, че на 11 февруари м. г. около 13 ч. дъщерята била заедно с майка си в жилището си в столичния квартал "Христо Смирненски". П.П. често посещавала дъщеря си, за да плаща сметките й. 

К. Б. изпратила майка си да ѝ купи бира и щом тя се върнала с бирата, обвиняемата започнала да я гони от жилището. П. П. обаче не си тръгнала, тъй като била свикнала с отношението на дъщеря си. Тогава дъщерята започнала да удря майка си по цялото тяло и в главата. Получените травми пряко довели до смъртта на П. П. Установено е, че нанесените удари са над 100. 

Когато разбрала, че майка ѝ не диша, обвиняемата се обадила първо на свой приятел и му казала за деянието си, след което е подала сигнал на тел. 112 - измамила, че е намерила майка си убита.

К. Б. е задържана същия ден. При огледа са иззети множество биологични следи и веществени доказателства, изготвени са съдебно-медицинска експертиза, биологични и ДНК-експертизи, разпитани са свидетели.

Извършена е тройна комплексна психолого - психиатрична експертиза, от която е установено, че К. Б. страда от личностно разстройство – емоционално нестабилна личност, биполярно разстройство в ремисия, синдром на зависимост от употреба на алкохол.

От извършените експертизи е установено, че към момента на убийството обвиняемата е можела да разбира извършеното и да ръководи постъпките си.

Предстои насрочване от Софийския градски съд на разпоредително заседание по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!