Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори (видео)

Данчо Катаджията се разплака в съда, получавал паник атаки

OFFNews 21 февруари 2020 в 17:24 28197 6

Снимка Нова ТВ

Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията, се разплака в съда заради наложената му мярка "задържане под стража" и заяви, че получава паник атаки. Той допълни, че не се чувства добре сред хора, които е вкарал зад решетките.

Окръжният съд в Ловеч го пусна под "домашен арест".

Петков беше арестуван миналия петък и първата му мярка "задържане под стража" беше променена днес. Той е обвиняем за документни престъпления и принуда чрез злоупотреба с власт.

В съдебната зала защитата на Петков внесе гражданска подписка с 62 листа в негова защита. Обвиняемият се разплака в залата и заяви, че получава паник атаки, както и че не се чувства добре психически сред хора, които сам е вкарал в затвора. Петков помоли за промяна или цялостна отмяна на мярката.

Окръжният съд уважи молбата му и промени мярката за неотклонение с мотива, че няма вероятност той да се укрие, да извърши други престъпления или да повлияе на свидетели. След като беше пуснат от ареста, Петков отказа да коментира, а защита му заяви, че не е удовлетворена, тъй като мярката е "прекомерно тежка". 

Прокурорът Валентин Вътков поясни, че се очаква да бъдат повдигнати още обвинения срещу Данчо Катаджията и че тези са резултат от първоначалните доказателства, събрани срещу него. 

Директорът на ОДМВР - Ловеч Милен Маринов е категоричен, че Петков ще бъде уволнен дисциплинарно. Предложението за отстраняването му от работа ще бъде изпратено до министъра на вътрешните работи, а до дни ще стане ясно какви са резултатите от вътрешната проверка по случая. 

Действията срещу Йордан Петков идват след разследване на Нова ТВ, което показа как той живее на ръба на закона и притежава скъпи имоти, луксозни автомобили и язовир. Обвиненията срещу Катаджията са за принуда, измами, търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

6

Бухльо

22.02 2020 в 01:24

Обаче шегата настрана, как точно една мутра в униформа, която е притискала хора, за да им вземе бизнеса и е крала буквално, няма да повлияе на свидетелите?
Посран съд.

15509

5

Бухльо

22.02 2020 в 01:22

Милят той. Пуснете го, да се лекува. Той все пак е герой - вкарвал е престъпници в затвора. Ех Данчо, какв ще правят сега без теб честните хора :)))

23293

3

Стефан

22.02 2020 в 00:24

Е а сега почувствай, какво си докарвал на хората.

5300

2

квазимодо

21.02 2020 в 17:58

Чета и един рев ме избива. Не бива така господа съдии. Пуснете го ама е време да попълните мястото му. България и демокрация - да бе. Не е за нас.

12221

1

bls

21.02 2020 в 17:27

"е се чувства добре психически сред хора, които сам е вкарал в затвора"

Я ми припомнете от кога катаджиите сами вкарват хора в затвора .. изобщо от кога катаджиите вкарват хора в затвора? Тоя е толкова долен, че няма накъде.