Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Четирима са привлечени като обвиняеми за трафик на нелегални мигранти

OFFNews 05 декември 2021 в 10:33 1112 0

Четирима души са привлечени като обвиняеми за трафик на мигранти с користна цел, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Те са задържани на 2 декември при спецоперация в София, Хасково и Бургас. При претърсване са намерени тефтери със записки, телефони и други веществени доказателства. Разпитани са близо 20 свидетели, 11 от които пред съдия.

Доказателствата сочат, че групата е действала от септември 2020 г. Занимавала се е основно с транспортирането на нелегални мигранти през територията на страната срещу заплащане.

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима от обвинените, на един взе мярка „домашен арест“ с електронно наблюдение поради необходимост да се грижи за малолетно дете.

Съдът взе предвид събраните доказателства, тежестта на престъплението, опасността обвиняемите да извършат престъпление, както и факта, че трима от привлечените към наказателна отговорност са осъждани.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!