Бургазлията, който уби майка си, се съмнявал, че му е родител

OFFNews 23 януари 2024 в 16:37 2633 0

задържания

Снимка БТА

Обвиняемият бе със засилена охрана.

24-годишният бургазлия, обвинен за убийството на 64-годишната си майка Радка Гешева - преподавател по български език и литература, смятал, че тя не е биологичният му родител, съобщи служебният му защитник адвокат Ваня Радиева.

"Предполагаме, че това, което е извършил се дължи на някакви психични процеси в главата му, които тепърва ще се установяват при назначена психиатрична експертиза. От кратките обяснения, които получихме, разбираме, че той е считал, че това не е биологичната му майка. Не знам защо", заяви адвокат Радиева, цитирана от БТА.

Според нея момчето има нужда от лечение. Ако мярката бъде "домашен арест", няма да има кой да го обслужва, каза адв. Радиева.

След кратко заседание магистратите от Бургаския окръжен съд оставиха обвиняемия в ареста.

Той бе докаран в съдебната зала под засилена охрана и с белезници. Заседанието по мярката за неотклонение се гледа при закрити врата, след като съдия Захарин Захариев не допусна журналисти.

"Към момента на деянието можем да кажем, че е бил в начална фаза на шизофрения", посочи прокурор Ангел Георгиев, което потвърди думите на адв. Радиева, че клиентът ѝ е бил лекуван повече от три пъти в Центъра за психично здраве в Бургас.

Вчера мъжът направи пълни самопризнания за извършеното на 21 януари от него убийство. Той е криминално проявен. 

"На жертвата са нанесени няколко десетки удара с два ножа. След като използваният от извършителя нож се е счупил, той е взел нов, с който е нанесъл няколко десетки наранявания в гърба, бъбреците, краката. Той е казал по време на разпита: "Унищожих й бъбрека", разказа прокурор Георги Чинев.

Повдигнато му е обвинение за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика