Бургаската екоинспекция даде Ветко Арабаджиев на прокурор

OFFNews 30 октомври 2018 в 14:56 4818 1

Сигнал срещу Ветко Арабаджиев внесе Регионалната екоинспекция в Бургас до прокуратурата и Националната агенция за приходите, съобщи БНР.

Той е за неизплатени над 7 милиона лева глоби, наложени на пречиствателната станция във ваканционното селище “Елените“. Тя няма разрешително за ползване като воден обект от 2012 г. Съоръжението пречиства отпадните води на хотелите и на голяма част от почивните бази в Свети Влас, но капацитетът му е недостатъчен, категоричен е директорът на екоинспекцията Тонка Атанасова.

Т. г. на собственика на станцията Ветко Арабаджиев е наложена санкция за близо 1,796 млн. лв.

Високата санкция, която сме изчислили на "Елените", е във връзка с резултатите от контролните измервания. Знаете, че тази пречиствателна станция е без разрешително за заустване. Взетите проби показват превишение на емисонните норми, обясни Атанасова.

Тъй като наложените глоби за замърсяването и незаконното ползване на пречиствателната станция не са обжалвани, не са и платени, контролните органи са предприели и други действия.

Дали сме ги на НАП, санкциите не са събрани и по тази причина сме ги дали в прокуратурата, обясни Атанасова.

Кой е Ветко Арабаджиев

Ветко Арабаджиев е роден на 9 януари 1956 година в Асеновград. Промените през 1989 г. го заварват като финансист в месокомбината в Пловдив. Туристическият му бизнес стартира с фирмата "Виктория - 89". Той и съпругата му Маринела започват да развиват първите си хотели през 1996 г. Началото е хотел “Марица” в Пловдив. Днес управляват хотелите “Маринела” в София, “Пампорово” в едноименния курорт, летните хотели в комплекс “Елените”, “Виктория палас”, “Чайка бийч”, “Метропол” и “Аркадия” в Слънчев бряг и комплекс “Хасиенда бийч” в Созопол.

В два от тези хотели - столичният "Маринела" и пловдивският "Марица", започна акцията на разследващите за укриване на данъци и пране на пари.

Ветко Арабаджиев, който се е наричал Вълчо (а според други Вътко), преди да промени името си, е регистриран като агент Стефан през юли 1989 г., съобщи през 2014 г. Комисията по досиетата. Решението ѝ бе публикувано през септември, Арабаджиев бе осветлен като член на управителен орган и съдружник във фирма "Шугар енд Моласес" ООД и като кредитен милионер към банка "Хеброс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13510

1

Mayya

30.10 2018 в 15:46

"Знаете, че тази пречиствателна станция е без разрешително за заустване." Значи те знаят, но, видиш ли, и ние знаем. Вече 6 години всички знаем,и кво прайм в това време?