Борисов и Рашков заровиха временно томахавката

OFFNews 14 юни 2023 в 11:34 3386 0

Борисов-Рашков

Снимка Колаж

Бойко Борисов и Бойко Рашков.

Софийският градски съд спря делото, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води срещу бившия служебен вътрешен министър и сегашен депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков, по искане на двамата, съобщи "Сега".

Явилите се в залата защитници на двамата не са посочили мотиви за решението им, но по закон не са и длъжни да го направят. Ако до 6 месеца никоя от страните не поиска възобновяване на делото, то ще бъде прекратено.

Борисов заведе иск срещу Рашков през ноември 2021 г. и настояваше да получи обезщетение от 27 000 лв., тъй като се почувствал засегнат от казаното от бившия министър за злоупотреби с парите за автомагистрала "Хемус".

"Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка Бойко Борисов е имал общи фирми", твърдеше Бойко Рашков.

Лидерът на ГЕРБ на няколко пъти настоя за извинение и призова Рашков да назове банката, за да може и тя да го съди.

Рашков пък обясни, че почти не познава Борисов, когото е виждал два-три пъти по служебни поводи, и коментира: "Ако Борисов е завел дело срещу мен, изглежда са му свършили пачките с евро в чекмеджета и иска по някакъв начин да забогатее чрез мен. Няма да стане това".

Отделно партия ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лв. В този процес бяха разпитани Делян Добрев и Костадин Ангелов от ГЕРБ, Ивайло Мирчев от "Демократична България", както и евродепутатът от БСП Елена Йончева. Искът е заведен след изявлението на бившия министър, че "между 30
и 40% от парите, превеждани авансово на представяли се за строители на АМ "Хемус", са се насочвали към ГЕРБ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика