БНТ: Поръчителят на убийството на Станка Марангозова се казва Иво Масларов

OFFNews 21 май 2020 в 20:44 9939 3

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Издирваният за поръчителството на убийството на Станка Марангозова се казва Иво Масларов, съобщават източници на БНТ.

Той е напуснал България преди близо два месеца.

Иво Масларов е заварен син на бившия социален министър Емилия Масларова, но те не поддържат добри отношения.

Това е син на моя съпруг от първия му брак. Никога не съм живяла с него, нито той с мен. Нямаме добри отношения, даже с баща си нямаше добри отношения. Аз не съм го виждала повече от четири години този човек. Той не беше на погребението на баща си, каза пред БНТ Емилия Масларова.

От прокуратурата днес съобщиха, че поръчителят е имал неуредени финансови взаимоотношения с жертвата. Той е обещал значителна сума за изпълнение на убийството.

Според събраните доказателства, част от обещаната сума в размер на 50 000 лева е разпределена между физическия извършител и помагача.

Поръчителят е предал бележка с имената на жертвата, регистрационния номер, марка и модел на автомобила, който ползва. С цел изследване на нейните навици и маршрути на придвижване, на колата й е монтирано специално техническо средство GPS тракер, чрез което била проследявана в реално време.

На брифинг днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че подполковник от НСО е ръководил група за поръчкови убийства и тази група стои зад убийството на Станка Марангозова.

„Видно от изготвена по делото експертна справка по назначена техническа експертиза на иззетия мобилен телефон, ползван от служителя на НСО, се установява активната му комуникация с действащи магистрати, бивши министри, адвокати и държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една масонска ложа. С тях са обменяли доклади, снимки на документи, касаещи фирми, български и чужди лични документи на граждани, номера на дела и преписки, включително и удостоверения и постановления на Софийска районна прокуратура“, заяви още Сийка Милева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

3

JustSoYouKnow

22.05 2020 в 08:50

Не искам да защитавам никого, но само да спомена, заглавието е некоректно. Дали той е поръчителят или не ще реши съда след разглеждане на фактите. В момента е заподозрян във връзка с това деяние.
Изключително много ми писна от тази журналистическа практика, да казваш нещо, което някой е изказал като твърдение или предложение като факт в стил:
заглавие: "Отварят детските градини от 20 май"
текст: "Обсъждат възможността детските градини да бъдат отворени от 20 май".
Заради евтини сензацийки, който живеят 1 минута си плюете на журналистическото име... тъжна работа.

3810

2

Пенчо бре

21.05 2020 в 21:54

Тоя полковник от НСО, май е ползвал служебния си телефон за неслужебната си дейност. Така е - с тия ниски заплати!

3232

1

tarabata

21.05 2020 в 21:33

НЕ Е ДОВЕДЕН, А Е ЗАВАРЕН! Освен, ако масларова не е с по-големи топки от Масларов. За което има обосновани съмнения в някои среди.