Бивш председател на ОбС в Септември задържан заради закана за убийство

Диана Варникова 07 ноември 2022 в 16:39 1677 1

Лазар Влайков

Снимка Архив

Лазар Влайков

Полицията в Септември задържа мъж, отправил закана за убийство към свой съселянин и неговото семейство.

По неофициална информация става въпрос за бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков от село Виноградец.

Името му нашумя преди няколко години, когато с неговия пистолет бе застрелян собственика на заведение във Виноградец. През лятото на 2017г., по време на празненство, ресторантьорът Наско Тонев бе прострелян в собствения си бар от шестгодишно момче, в чиито ръце бе попаднал пистолетът на тогавашния председател на Общинския съвет в Септември. Заради това, че е оставил оръжието си без надзор и то е попаднало в ръцете на малолетно, Влайков бе осъден на четири години затвор, откъдето бе освободен предсрочно.

За последната случка сигналът е бил подаден вчера следобед в РУ-Септември. Към мястото незабавно са изпратени полицейски автопатрули, които установили, че на улица в село Виноградец възникнало спречкване. Инициатор на скандала бил 49-годишен жител на същото село. Криминално проявеният мъж държал нож под дрехата си и така отправил заплахи за живота и здравето към свой 53-годишен съселянин и неговото семейство. Заплахите били съпроводени с ругатни и закани "Ей сега ще те убия". Униформените задържали извършителя в ареста на РУ-Септември, спрямо него е образувано досъдебно производство.

Преди два месеца той бе арестуван и за хулиганство спрямо семейство от село Карабунар. Тогава поводът бе скандал в местно заведение, провокиран от сина на Влайков Николас, който с неговия приятел Йордан Халачев - Розата се държал агресивно към останалите посетители, включително и към деца. Единият от родителите реагирал, заради което на следващия ден бил пребит от Влайков и Халачев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12062

1

Pongo76

07.11 2022 в 16:58

Защо този дегенерат е на свобода? Опасен рецидивист, наскоро излязъл от затвора, преди 2 месеца задържан за хулиганство и телесна повреда, днес отново е на свобода и заплашва с нож. Явно трябва да убие някого, за да може после МВР, полиция и съд да се чудят как се е стигнало дотам.
 
X

Да помогнем на украинските деца!