Бюрото за защита разпродавало бронираните коли и застрашавало живота на свидетели

Ако Кирил Петков има двойно гражданство, ще бъде изваден от списъците на кандидат-депутатите, обяви зам.-министър Иван Демерджиев

OFFNews 30 септември 2021 в 09:44 3776 2

В Министерството на правосъдието има сигнали за разпродаване на имущество на Бюрото за защита на свидетели - основно бронирани автомобили, а това може да застраши живота на охраняваните, заяви зам.-министърът на правосъдието Иван Демерджиев пред бТВ.

В момента МП няма контрол на този процес, защото материалната база все още е на разпореждане на главния прокурор. Амбицията е прехвърлянето да стане преди крайния 3-месечен срок, обясни заместникът на Янаки Стоилов.

По думите му няма опасност за изтичане на информация и пробив в сигурността, нито бройката от 150 души на работа в бюрото ще бъде намалена. 

"Винаги съм се чудил дали прокуратурата, която е страна в процеса, е способна да охранява свидетелите и дали това не създава опасност за обективността на показанията", посочи Демрджиев. 

Хората, които в момента се охраняват, не са много, но точната бройка не може да се каже, защото е класифицирана информация, обясни той.  

Не се е сбъднало предсказанието на главния прокурор Иван Гешев, че с прехвърляне на бюрото "охраната ще е смешна", нито другото - че ще напуснат много служители.

Ако бившият служебен министър Кирил Петков има двойно гражданство, ще бъде изваден от списъците на кандидатите за 47-о Народно събрание, стана ясно от думите на Демерджиев, но той разполагал с информация само за българското му гражданство.

Заместникът на Янаки Стоилов коментира и статуса си във фейсбук, където написа по повод прехвърлянето на Бюрото за защита следното: "Имам чудесни идеи - изповед, причастие, бръснене и истински задачи", предизвикал взрив на коментари. Зам.-министърът обясни, че ставало дума за шега, освен това не го е направил в качеството си на зам.-министър, а на частно лице. Постът символизирал "протегната ръка" към служителите в бюрото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

2

тОлуп

30.09 2021 в 10:29

"разпродавало бронираните коли и застрашавало живота на свидетели"

Кои свидетели??? Тия кошаревските ли дето ползвате??? че тях ги пази цялото МВР така или иначе...

1905

1

тОлуп

30.09 2021 в 09:51

"Ако Кирил Петков има двойно гражданство"

Малееее още ли го дъвчете това бе... Страшни дебили , ей!!!
 
X

Подкастът на OFFNews