Басейнова дирекция-Благоевград е окупирана от прокурори и разследващи (допълнена)

OFFNews 14 януари 2020 в 13:57 3008 0

Прокурори и разследващи полицаи влязоха в териториалното подразделение на Басейнова дирекция-Благоевград.

"Има служители на прокуратурата, които разглеждат документи, които Басейнова дирекция вече е предоставила на всички контролиращи органи, имащи отношение към проблема с язовир "Студена", уточни по-късно Ралица Кукова, директор на дирекция "Контрол" в Басейнова дирекция "Западнобеломорски басейн", собщи "Фокус".

Сутринта пред сградата имаше бус на прокуратурата, както и представители на държавното обвинение, които влязоха при директора на дирекцията Радослав Георгиев.

OFFNews се опита да се свърже с дирекцията на посочените телефони, но безуспешно.

По неофициална информация проверката, разпоредена от прокуратурата, е във връзка с водната криза в Перник и разрешителните режими на водоползване от двата язовира „Студена“ и „Пчелина“.

Басейновата дирекция контролира водните обеми в реките и язовирите в Югозападна България, както и графиците за водоползване от операторите и собствениците на ВЕЦ, като взема предвид прогнозите на НИМХ.

За неспазване на плана за водоползване ВиК-Перник беше санкционирана от Басейнова дирекция. При добрени количества от 1 млн. куб. м водният оператор е изразходвал заявените 1.5 млн. куб. м.

Към Басейнова дирекция "Западнобеломорски район", чийто център е Благоевград, спадат водосборните области на реките Места, Доспат и Струма, както и прилежащите язовири "Студена", "Пчелина","Осломе", "Извор" и пр.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!