Банев се оплака от нечовешки условия в ареста: Имаме цялата флора и фауна

OFFNews 26 юни 2019 в 21:46 14274 0

Снимка btvnovinite.bg

Николай Банев

Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев. Бизнесменът поиска по-лека мярка, тъй като е изчислил, че стои в ареста осем месеца, без да е внесен обвинителен акт.

Съдът обаче не призна срока, в който Николай Банев е бил в ареста във Франция. Днешното решение може да бъде обжалвано на 4 юли пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Пред БНР Банев съобщи, че той и неговата съпруга са изпратили писма до правосъдния министър и омбудсмана за лошите условия в килиите.

"Не може в евросъюзническа България хора да се държат в такива условия. Там са нарушени основни човешки права и то на хора, напълно невинни до доказване на противното. Няма въздух, няма светлина, няма слънце, няма топла вода, тоалетната е в стаята с три-четири човека, фините прахови частици са смесени с едри прахови частици, мухъл, влага, цялата флора и фауна е там, на разположение на арестантите. Добре, че хора като нас имат възможност да полежат в тези нечовешки условия, за да могат да мотивират поне част от институциите да си свършат работата“, коменитира Николай Банев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови