Бандитите, пращали оръжие и хероин като колети в Англия, остават зад решетките

OFFNews 19 септември 2019 в 12:23 1604 0

Британският гражданин, шеф на организираната престъпна група, заловена с оръжие и наркотици у нас, остава в ареста. Спецсъдът остава зад решетките и един от участниците, а вторият ще е под домашен арест заради тежко здравословно състояние. 

Тримата бяха задържани вчера в София и в с. Бистрица при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП. По същото време в Англия бяха арестувани други трима британски граждани, свързани с престъпната група, действаща на българска територия. Съвместните действия на българските и британските полицейски и съдебни органи бяха съгласувани. 

При неутрализирането на групата у нас бяха иззети 53 пистолета със заличени номера (повечето от марките „Глок“ и „Макаров“), заглушители за много от тях, над 2000 патрона, бронежилетки, както и около 80 кг хероин в разфасовки от по 500 г. Те били пакетирани в кашони като колетни пратки и задържани от разследващите по време на товаренето им, преди да поемат към Англия. Основният начин на трафика на оръжие и наркотици е бил чрез пратки по куриерски фирми. По време на полицейската операция в Англия също са задържани оръжия и наркотици от предишна пратка. 

Основна насока в по-нататъшното разследване в България ще бъде разкриването на произхода на иззетите оръжия и наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews