Арестуваха двама словаци, откраднали 5000 лв. от пенсионер

ОFFNews 02 март 2017 в 13:31 1917 0

Снимка БГНЕС

Мъж и жена от Словакия са арестувани и обвинени за това, че са обрали 89-годишен мъж, съобщават от пресцентъра на районната прокуратура в Пловдив.

До момента е установено, че на 21 февруари 2017 г. 41-годишният Стефан Б. и 42-годишната Алица Б. пристигнали в Пловдив с автомобил със словашка регистрация. Автомобилът бил шофиран от обвиняемия, а придружителката му пътувала на задната седалка.

На бул. „Шести септември“ спрели близо до тротоар, по който преминавал 89-годишен мъж. Двамата го попитали на немски език дали знае къде се намира болницата в града, защото била станала катастрофа по пътя за София и техен познат е бил откаран по спешност за операция на главата. Възрастният мъж започнал да им обяснява, а те го помолили да се качи в автомобила, за да им покаже пътя. Той се съгласил. Когато стигнали, обвиняемият Стефан Б. слязъл от колата, влязъл в болницата и след малко се върнал, като обяснил, че трябвало спешно да даде 400 лева за операцията. Обвиняемата Алица Б. показала, че разполагат с пари, но само в долари.

Пенсионерът ги завел в жилището си и извадил спестяванията си от общо 4 684 лева. От тях предал 400 лева на измамниците, а другите пари сложил в джоба на якето си, което оставил на закачалката в антрето. Словакът видял това и излязъл от стаята, за да отиде уж до тоалетната. През това време взел парите от дрехата, а след това със съучастничката му напуснали дома на възрастния мъж. След известно време пенсионерът проверил за парите си, разбрал, че са откраднати и подал сигнал в полицията. До момента е установено, че нанесената имуществена вреда на пострадалия мъж е в общ размер на 4 684 лева.

На 27 февруари 2017 г. двамата чужденци са били заловена на ГКПП-Калотина при опит да напуснат България. Те са задържани за срок до 72 часа, а на 4 март районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за постоянен арест. Проверява се дали двамата са замесени в други подобни измами в страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови