Арест за свещеника от Свиленград, обвинен за разпространение на детска порнография

OFFNews 15 октомври 2023 в 17:37 2263 0

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково

Снимка prb.bg

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково

Районният съд в Свиленград определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо свещеника, обвинен в разпространение на детска порнография.

50-годишният обвиняем е свещеник в област Хасково към Старозагорската митрополия.

Той е обвинен за това, че при условията на продължавано престъпление в периода от март до октомври 2023 г. е разпространявал порнографски материали с участие на лица, които изглеждат ненавършили 18-годишна възраст, както и за това, че на 12 октомври 2023 г. е държал такива материали.

50-годишният мъж е задържан на 12 октомври от служители на ГДБОП, след като е засечен да разпространява порнографски материали. При претърсванията на места, които е обитавал, са иззети един преносим компютър и два мобилни телефона, съдържащи снимки и видеоклипове с порнографско съдържание, съобщават от прокуратурата.

Районният съд в Свиленград е приел, че има обосновано предположение, че обвиненият е извършил престъплението. Съществува и реална опасност той да се укрие и да извърши престъление с оглед на това, че е публична фигура - православен християнски свещеник и от тази си позиция много ясно е следвало да разбира, че деянието е с висока степен на обществена опасност.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки