Американка, обвинила Байдън в секстормоз, поиска руско гражданство

OFFNews 31 май 2023 в 09:53 1559 0

Байдън

Снимка Getty images

Джо Байдън

Американка, която по време на предизборната кампания през 2020 г. обвини президента на САЩ Джо Байдън в сексуално посегателство, извършено през 90-те години на миналия век, поиска руско гражданство от Владимир Путин. Това стана по време на интервю, дадено в Москва, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Петдесет и девет годишната Тара Рийд се появи в интервю за медията „Спутник“ заедно с руската депутатка Мария Бутина, лежала в затвора в САЩ за опит да проникне в американски политически кръгове.

Рийд каза, че е пристигнала в Москва като обикновена туристка, но се е почувствала „в безопасност за първи път от много дълго време“.

Американката разказа, че е решила да остане в Русия завинаги, след като политик републиканец ѝ казал, че в САЩ е в опасност.

„Желая да поискам руско гражданство“ от президента Владимир Путин", обяви Рийд, като обеща да бъде „добра гражданка“.

В началото на 2020 г. тя заяви, че Байдън я е изнасилил през 1993 г. в коридор в сградата на Конгреса на САЩ, когато е бил сенатор, а тя работела за него.

Обвинението, категорично отхвърлено от Байдън, се отрази негативно на предизборната му кампания, на фона на битката с конкурента му Доналд Тръмп. Самият Тръмп бе обвинен от няколко жени в сексуално посегателство, тормоз и изнасилване.

В изявленията на Тара Рийд обаче се появиха несъответствия. Няма и следа от жалбата, която тя твърди, че е подала в Конгреса.

Американката, която се представя за специалист по геополитика, увери вчера, че е получавала смъртни заплахи, след като е отправила обвиненията си публично преди 3 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови