Американец с немска лична карта се опита да пренесе марихуана по пощата

OFFNews 20 октомври 2020 в 14:34 2300 0

Американски гражданин се опита да пренесе марихуана по пощата за Германия и бе хванат от българските власти. Води се разследване.  

Всичко започнало на 14 октомври в Централния разпределителен център на куриерска служба в София, където била получена пратка от Варна. Пакетът трябвало да пътува до Германия. Митничарите се усъмнили и направили проверка. При нея бил открит диспенсър за вода, в който били скрити шест вакуумирани пакета със сухо тревисто вещество. Става дума за марихуана с тегло е 3.190 кг.

Изпращачът е 35-годишен американец с немска лична карта, който пребивавал във Варна. Чужденецът се опитал да се укрие, но бил задържан. При претърсването на няколко адреса са били открити следи от марихуана и бели таблетки, чиято експертиза предстои.

Мъжът е бил привлечен като обвиняем за опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество. След първоначалното му задържане за срок до 72 часа наблюдаващият прокурор в Софийска градска прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" и то е било удовлетворено.

Чужденецът е криминално проявен в Германия, има множество присъди за телесни повреди и разпространение на канабис и амфетамини.

По сигнал на българските власти немската митническа криминална служба е направила проверка на две пратки в процес на доставка в Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките – майката на изпращача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови