Адвокатката, на която разлепиха некролози приживе: Случващото се по делото Иванчева е жестокост

OFFNews 20 ноември 2018 в 09:01 10092 3

Входът на дома и кантората на адвокат Ирен Савова осъмнаха с некролози, на които пише, че тя е "починала от черните си магии". Тя е защитник в много знакови дела, сред които делото "Иванчева" и процесът за царските имоти.

Савова разбрала за разлепените некролози от свои съседи. Тя не знае кой би направил подобно нещо и какви са мотивите му.

"Това е изключително налудничаво. Не мога да предположа кой е. Този въпрос трябва да бъде отнесен към органите на реда. Веднага сигнализирах на телефон 112. Съседите ми са разпитани. Направила съм всичко, което мога в качеството си на гражданин. Като че ли по този въпрос не се работи. Не са ме търсили нито от полицията, нито от прокуратурата", заяви Савова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя смята, че случаят може да се неглижира, но това не го прави по-малко престъпление. Адвокатът призова прокуратурата към адекватни действия. По нейните думи в района има достатъчно камери, които биха помогнали да се установи извършителят.

"Това, което се случва по делото "Иванчева", е една изключителна жестокост. Това е така още от първия ден на задържането. На всяко влизане и излизане от ареста те са събличани чисто голи, за да бъдат проверени. Двете жени са в килия с размер 2 на 3 метра, която споделя обща тоалетна със съседната килия. Двете очевидно не са в добро здравословно състояние", каза още адвокатът. 

В Специализирания съд днес се гледа допълнителна ограничителна мярка за подсъдимите - забрана за излизане в чужбина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

3

кумчо вълчо

20.11 2018 в 16:29

ами така дейстава мафията
за съжаление на територията тя съвпада с официалната власт на 100%

14469

2

случайно прочетох

20.11 2018 в 12:30

"На всяко влизане и излизане от ареста те са събличани чисто голи, за да бъдат проверени. "??????????????

Що за идиотия?Не съм фен на Иванчева, но все пак сме човеци!Явно не всички...

5610

1

БХМ

20.11 2018 в 11:20

Макар и слабо вероятно, е възможно да има корумпирани съдии, които вземат пари чрез доверени адвокати. Тяхната комисионна е тлъста разбира се, защото те са основен бушон, ако се стигне до разследване. В което, не вярвам особено, след като за една дребна рибка като кметицата, хората не вярват да е корумпирана. А тя горката не може да си осигури лоялен посредник дори. Но поне успешни адвокати може. За това ще й стигнат спестяванията.