Адвокат в група рекетьори, изнудвали германски инвеститори

OFFNews Последна промяна на 02 март 2017 в 11:01 2719 1

Адвокат в престъпна група, рекетирала и източвала фирма с германско участие, е задържан при спецоперация в София и Монтана. По първоначални данни щетата за дружеството от действията на изнудвачите надхвърля 600 000 лв. 

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима от общо петима участници в рекет и присвоявания на територията на София и Монтана. Четиримата са задържани при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура вчера. Предстои повдигане на обвинение на 5-ия участник в престъплението.

Обект на изнудване е бил управител на дружество, регистрирано в България и занимаващо се със селскостопанска дейност, сред чиито собственици са и германски инвеститори, съобщиха от спецпрокуратурата. 

Събраните доказателства сочат, че през лятото на 2016 г. изнудвачите принудили чрез заплахи управителя на фирмата да подписва документи, с които им предоставил парите от продажбата на добитата селскостопанска продукция. Впоследствие го принудили да продаде техника и активи на фирмата на конкретен купувач на многократно по-ниска цена. Събраните доказателства сочат, че документите, с които било „източвано“ дружеството са съставяни от адвокат от Монтана, който е сред задържаните. 

При извършените претърсвания и изземвания са открити множество документи, доказващи престъпната дейност. У един от задържаните са открити незаконно притежавани патрони. Събрани са свидетелски показания, както и резултати от извършени експертизи. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

02.03 2017 в 12:14

Имена на задържаните и фирмите?
Ей така за спорта... Да ги знаем, не за друго.