Адвокат Марковски: Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков е под домашен арест, делото ще приключи за година

OFFNews 02 октомври 2020 в 08:31 17676 0

Кристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която бе убит журналистът Милен Цветков, е под домашен арест. Делото срещу него се очаква да приключи на всички инстанции до края на 2021 г. 

Това стана ясно от думите на адвокат Марин Марковски по БНТ. 

Разследването за смъртта на Цветков приключи. Според прокуратурата е доказано безспорно, че шофьорът на автомобила, блъснал този на Цветков, е именно обвиняемият Кристиан Николов. И че Николов е бил пиян и дрогиран, но е разбирал смисъла на своите действия. 

Присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона, това е част от смисъла й, категоричен бе адвокат Марковски. 

Безапелационно е доказано, че Николов е карал колата - има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана, убеден е адвокат Марковски. По думите му следствието по научен начин е събрало доказателства. 

Според адвокат Марковски дали Милен Цветков е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар - дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница.... причината е ударът, обясни Марковски.

Той прогнозира, че ако след нова година започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи, заяви юристът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови