Адвокат Марковски: Делото за смъртта на Милен Цветков е ясно, ще свърши бързо

OFFNews 28 април 2020 в 10:14 21941 1

Делото за смъртта на Милен Цветков е ясно и ще приключи бързо. По него няма затрудняващи доказателства за следствието. 

Камера е заснела скоростта при удара, коментира адвокат Марин Марковски по БНТ. Все едно го мерят с хронометър, обясни той. 

По думите му да се прогнозира бъдеща присъда е нещо доста сложно и невинаги е успешно. Може обаче да се прецени – това, което е направил извършителят, дали е умишлено, дали е особено опасно. Присъдата в случая е в рамките от 10 до 20 години, каза Марковски. 

Фактите по това дело са ясно установени - ударът е на червен светофар без всякаква причина за това. Нарушават се много грубо текстове от закона, в това число и употребата на наркотици в ужасяваща комбинация. Има важен детайл – когато се употребява наркотик, то е умишлено, никой не се друса, без да знае. Той и затова го взима - да потъне в света на розовите мечти. Въпросът е дали престъплението, което след това е извършено, е умишлено, обясни още адвокат Марковски. Съдът ще изследва дали извършителят не си е казал - ще карам, ще удрям, пък каквото ще да става, допълни той. 

Хората имат нужда от справедливост, без това човек не може да живее - и в правосъдието, и в данъците, и в личния живот, допълни още той. 

Защитата на обвиняемия (Кристиан Николов) промени тактиката - ще съдействаме, въпросът е това дали ще промени присъдата. Съдът ще отчете това, ще каже "да, вие признавате, но ние имаме безспорни доказателства". Тоест - не означава, че присъдата ще бъде задължително намалена, но при всички случаи ще бъде отчетено, каза още адвокат Марин Марковски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

1

Georgi Gracata

28.04 2020 в 18:25

Мойте уважения г-н Марковки но какво мислите за другите, които са били в колата и не носят ли те вина,че са избягали от местопрестъплението?Интересно защо МВР не им е взета проба за алкохол и наркотици?