Адв. Марковски: Нарушилите карантината да знаят, че 99 от 100 случая ще завършат с обвинителен акт

OFFNews 02 април 2020 в 23:21 14414 1

Адв. Марин Марковски

Глобените за неспазване на карантината трябва да знаят хората, че наказателното производство ще приключи с обвинителен акт в 99 на 100 от случаите. Обвинителният акт, внесен в съда, означава осъждане. Осъждането може да е условна присъда, може да са пробационни мерки, но този човек вече е осъждан.

Това коментира в интервю за bTV Radio адвокат Марин Марковски относно санкциите за нарушаване на карантината по време на Ковид-епидемията.

Звучи грозно, неприятно, малко мъчително, заплашващо. Само че това е абсолютно необходимо, заяви адвокат Марковски.

Той обясни, че съгласно закона не е необходимо всеки, който бъде обвинен, да бъде арестуван. Възможно е да му се наложи гаранция или по-лека мярка, но във всички случаи той вече е обвиняем в едно редовно наказателно производство. Неговите права са ограничени от закона, защото това е разумно и необходимо за приключването на това наказателно производство, посочи юристът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

voland.kasiel

04.04 2020 в 18:22

А тоя дебелия неграмотник няма ли кой да го спре да се изказва. Човека отдавна няма нищо общо с правото, а с почтеността е скъсал и по- рано. Спрете го, моля ви се...Бойко каже А, тоя изрежда азбуката до Я по най-елементарния начин с поредните заучени от години фрази...Не разбрахте ли - Марковски е глупав и не разбира нищо от право, готов съм на публичен дебат със затворени очи с този...Стига реклама бе колега, спри се, срам нямаш ли