75 първолаци с мустаци в затворите

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2020 в 10:16 1378 0

Първокласниците в местата за лишаване от свобода през новата учебна година са 75. От 6443 лишени от свобода във всички затвори, 986 са включени в учебната дейност, съобщиха от правосъдното министерство. 

Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях, като обучението е от 1-ви до 12-ти клас. 

Най-висок е броят на учениците в София – 232. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 207, в единствения затвор за жени в Сливен – 48, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца –24.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода ще протича съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката „Насоки за работа в системата на училищното образование през учебната 2020-2021 г. в условията на Ковид-19“ и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването. 

В случай на влошаване на епидемичната обстановка са набелязани алтернативни форми на продължаване на образователния процес, уверяват от МП. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !