7 години затвор за младеж, убил майка си и брат си

10 януари 2012 в 18:17 1872 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Окръжният съд в Кърджали реши днес 18-годишният Джунейт Шефкет да излежи 7 години и 4 месеца в затвора, за това, че на 21 срещу 22 януари миналата година уби шестгодишния си брат и майка си.

Ход на делото бе даден днес и то се проведе по съкратената процедура. Джунейт се призна за виновен по повдигнатите му обвинения, което се отрази на присъдата и тя бе занижена. Присъдата се доближава до максималния срок от 8 години, който поиска прокуратурата и заради факта, че обвиняемият е бил непълнолетен по време на престъплението. Времето на престоя му в ареста и в старозагорския затвор ще бъде зачетено.

По закон за подобно престъпление се предвижда затвор от 20 години или доживотен.

Днес в съда младежът не даде показания като само обясни, че се признава за виновен. Той отказа да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица по делото. В същото време обаче защитата на подсъдимия поиска оправдателна присъда с аргумента за наличието на патологичен афект у подсъдимия, „настъпил в следствие на реактивна депресия от постоянните упреци и недоверие към младежа от страна на родителите му“.

На 22 януари миналата година младежът първо умъртвил майка си, като й нанесъл множество прорезни рани по тялото. Съдебните медици по-късно откриха и повече от 20 травми по главата на тялото на жената, нанесени с твърд предмет. След това Джунейт качил брат си на покрива на кооперацията, в която семейството живее, и го удушил. Докато драмата се разиграва бащата Тамер е нощна смяна, защото работи като фелдшер в Спешна помощ. Сутринта той се прибира от работа, но отива да разходи кучето без да отиде в спалнята при жена си. Малко по-късно идва лелята на Джунейт, която трябвало да гледа малкото братче. Когато се срещнал с нея, тийнейджърът й казал, че с майка му се случило нещо ужасно, но и че не трябва да влиза в спалнята. Тогава жената станала свидетел на кървавата сцена.

Още при първите разпити момчето призна вината си. Документацията по делото е седем тома, а две папки с веществени доказателства се пазят в касата на секретната регистратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews