58-годишен мъж се изправя пред съда - поръчал убийството на майка си и сестра си

OFFNews 30 март 2017 в 14:42 1998 0

58-годишен мъж се изправя пред съда - поръчал убийството на майка си и сестра си

58-годишният Румен К. се изправя пред съда по обвинение, че е подготвил убийството на майка си и на сестра си, съобщиха от прокуратурата.

Според разследването мъжът от с. Къшин е подготвил убийството като първоначално се снабдил с огнестрелно оръжие, а после търсил килъри. 

Той бил с влошени отношения с майка си и сестра си, като няколко пъти е пребивал сестра си. През втората половина на 2016 г. отношенията им се влошили допълнително заради продажба на имот за 230 000 евро в центъра на Плевен, който бил собственост на двете жени. Обвиняемият се чувствал ощетен и решил да ги убие, като ангажира изпълнители срещу заплащане.

Двете жени знаели, че обвиняемият е отмъстителен и веднага след сделката се укрили в София. Обвиняемият възложил на сина си да установи местонахождението на леля си и баба си, докато той търси изпълнител.

През октомври 2016 г. Румен поискал съдействие от хора в Плевен за намиране на човек, готов да изпълни поръчката. Два дни по-късно донесъл снимки на близките си и казал, че е изработил пистолет със заглушител и е готов да го предостави на извършителя на убийството. Първоначално свидетелят решил, че обвиняемият е с психически проблеми, но след разговорите си с него преценил, че намеренията му са сериозни и решил да информира МВР, за да бъде предотвратено тежкото престъпление.

Румен има обвинение също и за незаконно държане на оръжие и неправомерно присъединяване към ел. енергия.

Предстои насрочване на делото в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови