49 г. затвор получиха младежи, пребили мъж в центъра на София

OFFNews 19 юни 2018 в 15:48 14966 1

49 г. затвор получиха младежи, пребили мъж в центъра на София

Общо 49 г. затвор получиха трима младежи, които пребиха мъж в центъра на София.

Случаят е от 9 ноември 2013 г. Тогава Джоно Младенов, Иво Тилков и Момчил Милчов пребиха 29-годишния Метин. Инцидентът станал на ъгъла на ул. "Пиротска" и ул. "Цар Самуил” в София, а тримата бяха обвинени в извършване на опит за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Според прокуратурата биячите нанесли множество удари с ръце и крака в жизненоважна област - главата, като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителите причини – на пострадалия била оказана своевременно висококвалифицирана медицинска помощ.

На инкриминираната дата около 19.30 часа тримата извършители нападнали без видима причина непознатия за тях пострадал в района ул. „Пиротска“ и му нанесли побой.

При опитите на случайни минувачи да помогнат на пострадалия и да преустановят престъпните им действия, тримата извършители насочили агресията си към тях.

Пострадалият получил разстройство на здравето временно опасно за живота, изразяващо се в тежка черепно – мозъчна и лицево – челюстна травма, контузия на главен мозък и счупване на челюстта, заключават от държавното обвинение.

Съдът е признал за виновни и тримата, като ги осъди на "лишаване от свобода" - за Иво Тилков 18 години, за Джоно Младенов – 16 години, а Момчил Милчов - 15 години.

Наказанията следва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим.

Съдът е уважил и гражданския иск в размер на 200 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови