200 часа обществено полезен труд и пробация за шуменец, нарушил карантината

OFFNews 20 май 2020 в 12:27 2776 0

Снимка Pixabay

Мъж бе осъден на година и половина пробация и 200 часа обществено полезен труд заради многократно нарушаване на карантината, наложена му след влизане в страната.

Мъжът е бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 355, ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние, в извънредно положение и по време на пандемия с острозаразна болест, каквато е коронавирусната инфекция, предаде БТА.

Обвиняемият се завърнал от чужбина на 1 април тази година. Влязъл в България през Русе. Здравните власти му издали предписание за поставянето му под карантина за 14 дни във връзка с епидемиологичните мерки, издадени против разпространението на COVID-19 в България. Въпреки това той нарушил задължителната карантина няколко пъти. По време на проверките на служители на полицията мъжът не бил открит на посочения от него адрес за изолацията му.

Мартин Н. се отказал от разглеждане на делото срещу него по общия ред и сключил споразумение с Районната прокуратура в Шумен, като приел да търпи двете пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за същия срок. Той ще положи и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Одобреното от Шуменския районен съд споразумение е със сила на присъда и е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови