18-годишен обвинен в убийство след трагедията в Смолян

OFFNews 28 декември 2015 в 18:12 3480 0

Окръжната прокуратура в Смолян привлече като обвиняем 18-годишният Антон Петков, съобщи Апелативната прокуратура в Пловдив.

Той е обвинен в умишлено убийство, след като 27 декември към 5 ч. сутринта при конфликт 24-годишният Никола Мавродиев беше убит с нож.

Убийството стана на централния бул. "България".

Двамата били в една и съща дискотека, в приятелски компании. Скарали се за момиче, за 20-годишната приятелка на Петков. Двете компании се засекли на моста от пешеходната зона на бул. "България". Петков и Мавродиев си разменили реплики. Сбили се. Петков намушкал Мавродиев няколко пъти с 12-сантиметров нож тип "пеперуда" в бедрата и в коремната област. Засегнал коремна аорта. Мавродиев починал на път за болницата.

Приятелката на Петков се опитала да предотврати конфликта, но била ранена неволно в бедрото от Петков.

Няма опасност за нейния живот.

Антон Петков е задържан час след инцидента пред болницата в Смолян, където е завел пострадалата жена.

Първоначално той изхвърлил ножа, за да не го открият в него, но след това признал къде се намира оръжието.

Извършен е оглед на мястото и ножът е иззет и приобщен като доказателство по делото. Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Смолян лично е участвал при извършването на някои от процесуално-следствените действия.

Разпитани са свидетели, включително и пред съдия, назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Антон Петков е задържан в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Смолян да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, за което допълнително ще ви уведомим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews