Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

16 години затвор за командоса, убил колежка

OFFNews 05 февруари 2020 в 17:04 1710 0

16 години затвор при първоначален строг режим получи командосът Светослав Каменов за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова. 

Престъплението е извършено с особена жестокост на 29 ноември 2018 година. 

Каменов е признат и за виновен за кражба на колата на жертвата - за това е осъден на 2 години лишаване от свобода.

Той ще трябва да изплати и 120 000 лева на близките на Стоянова.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Тялото на жената беше намерено в Сопот в пристройка към дома на Каменов. Преди да бъде открита тя беше обявена за общодържавно издирване. 

Преди убийството Десислава споделила на Светослав, че колата има повреда. След като видял, че проблемът с автомобила е сериозен, той предал колата за скрап и взел 330 лв. Обадил се на колежката си, за да й каже, че ремонтът е приключил. Когато Стоянова отишла да прибере колата си, двамата се скарали заради остра реплика на Десислава за нейн преподавател, на когото "щяла да удари шамар, след като завърши".

Ядосаният бивш командос я ударил в лицето, а след това започнал да я души с ръце и притиска в областта на гръдния кош.

След убийството Каменов скрил тялото в ракла, която завинтил с болтове и избягал. Стоянова е била в мозъчна смърт, починала е заради липса на кислород.

Скрих тялото на Десислава в раклата на дивана, не за да го укрия, а за да се запази, защото в сградата има плъхове, заяви осъденият в събедната зала. 

Той твърди, че не се обадил на 112, защото бил сигурен, че "ако видя две млади полицайчета, които дори не знаят как да носят униформата си, можеше да ги вържа на възел и да стресираме цялото общество". Накрая бившият военен каза, че много съжалява и се извини на майката на Десислава и на армията, че е отнел живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews