13.4 години затвор за мъж, убил бездомник с дървен крак, юмруци и ритници

OFFNews 20 октомври 2016 в 10:27 2512 1

13.4 години затвор за мъж убил бездомник - бил го с дървен крак, юмруци и ритници

Снимка БГНЕС, архив

46-годишният Никола Драгнев влиза в затвора за 13 години и четири месеца заради убийството на Румен Илиев, постанови Разградският окръжен съд. 

Случаят е от лятото на 2016 г. На 23 юни 46-годишният Румен, който бил бездомник, отишъл в дома на Никола. Двамата били "приятели по чашка". След като пийнали значително количество алкохол, домакинът пребил госта си, защото изял кюфтетата за вечеря. Никола нанесъл жесток побой на госта си, удрял го с дървен крак, ритал го и го удрял с юмруци.

Вследствие Румен паднал на пода, а Никола заспал. През нощта установил, че приятелят му е мъртъв, изнесъл тялото му и го захвърлил в градинка зад жилищната кооперация, в която живеел. На сутринта случаен минувач го открил и сигнализирал в полицията.

Кървавите следи водели до дома на подсъдимия, който, след като изтрезнял, разказал за случилото се в дома му.

Според назначената по делото експертиза пенсионерът по болест Никола е бил с 3,57 промила алкохол в кръвта при задържането му, а жертвата му – с 1,84 промила. Смъртта на Румен е настъпила от множеството наранявания, довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, показва съдебномедицинската експертиза.

Подсъдимият се признал за виновен и делото е гледано по бързата процедура. Така наказанието от 20 години лишаване от свобода е намалено с една трета до 13 години и 4 месеца затвор при първоначално строг режим.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!