12 години по-късно: Осъденият за двойното убийство пред Соло е задържан в Узбекистан

OFFNews 06 март 2023 в 13:05 11837 1

Илиян Тодоров

Снимка БГНЕС/архив

Задържаха Илиян Тодоров в Узбекистан

Осъденият за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, съобщи БНР, като се позовава на свои източници. Той е арестуван на летището в Ташкент при опит да излети за Истанбул. 

Тодоров е бил спрян заради съмнения за фалшив паспорт. След експертна оценка на снимки от Националния институт по криминалистика към МВР е потвърдено, че става дума именно за изчезналия преди повече от 12 години мъж, осъден за двойното убийство пред дискотеката в центъра на София. 

На 18 април 2009 година при скандал с нож в гърба са наръгани 24-годишният Васил Александров и 21-годишният хокеист Кирил Въжаров. За престъплението е арестуван Илиян Тодоров. Заловен е няколко дни по-късно, въпреки опитите си да се скрие от правосъдието. 

След серия съдебни заседания Илиян Тодоров е признат за невинен. Според съдията по делото, не може да се каже, че Тодоров не е извършил престъплението, но доказателствата срещу него не са достатъчни. Така в края на 2011 г. Илиян Тодоров излезе от ареста и повече не се връща в съдебна зала. Апелативният съд отмени оправдателната присъда и го осъди на доживотен затвор, а Върховният съд я потвърди. Въпреки че се издирва от родните власти и Интерпол, до днес местонахождението на осъдения не беше ясно.

Предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция на Тодоров от Узбекистан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови