Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

12 г. затвор за убиеца от Изворово

OFFNews 07 юни 2021 в 15:03 1060 0

Окръжният съд в Добрич наложи наказание лишаване от свобода за срок от 12 г. на подсъдим по дело за убийство. Мъжът ще търпи наказанието си при първоначален строг затворнически режим.

47-годишният мъж е признат за виновен за това, че на 10 октомври 2020 г. в добричкото село Изворово е убил с бетонен кол свой роднина.

Драмата се разиграла в дома на извършителя на престъплението под въздействието на алкохол. Двамата се спречкали, а пострадалият ударил леко в гърдите родственика си. Последвал шамар и бутане. Вече на улицата подсъдимият се подхлъзнал и паднал в кална локва. Ядосан, отишъл до оградата на къщата, изтръгнал бетонен кол, замахнал и ударил по главата пострадалия. После си тръгнал.

По искане на подсъдимия делото е минало без разпит на свидетели и вещи лица, тъй като мъжът признал вината си. Това обаче не е довело до намаление на наказанието му предвид изричната разпоредба от НПК, която забранява при дела за умишлено причиняване на смърт да се прилага процедурата на съкратено съдебно следствие, водеща до намаляване на първоначално наложеното наказание с една трета.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови