Twitter се срина: Съобщава на потребителите, че са надхвърлили дневния си лимит

Но не се притеснявайте, Twitter си остава Twitter, пишат от компанията

OFFNews 09 февруари 2023 в 10:53 2353 0

Снимка Twitter

"Превишили сте дневния лимит за изпращане на туитове" - това съобщение получават потребители в Twitter, след като платформата, отскоро собственост на Илън Мъск, се срина, предаде Би Би Си.

Уебсайтът за проследяване на сривове DownDetector съобщи за проблема малко преди 22:00 ч. в сряда. 

През последните няколко месеца Илън Мъск съкрати хиляди служители на Twitter, след като придоби платформата през октомври миналата година за 44 млрд. долара (36,5 млрд. паунда).

През януари шефът на Tesla и SpaceX заяви, че в Twitter работят около 2300 служители. Преди да поеме компанията, в нея работеха 8000 души. В продължение на месеци експертите предупреждаваха, че подобни масови съкращения могат да доведат до технически проблеми, въпреки че все още не е ясно дали намаленият брой служители е причина  за срива. Броят на служителите, които съдят Twitter, нараства ежедневно.

Часове след проблема потребители в платформата съобщиха, че вече могат да публикуват туитове. Някои от тях са били уведомени от Twitter, че са надхвърлили лимита от 2400 туита на ден, дори ако не са публикували в сряда.

Все още не е ясно колко души са били засегнати.

"Възможно е за някои от вас Twitter да не работи според очакванията. Съжаляваме за проблемите. Наясно сме с това и работим, за да го отстраним", заявиха от Twitter.

През последните седмици много потребители се оплакаха от грешки при използването на Twitter. Уебсайтът за технологични новини The Information съобщи, че Мъск е наредил на служителите си да спрат разработването на нови функции "в полза на това да се постигне максимална стабилност и устойчивост на системата, особено с оглед на предстоящата Супер Купа" (Супер Купата на УЕФА започва на 16 август - бел. ред.).

Twitter също така обяви, че потребителите на абонаментната услуга в САЩ вече могат да публикуват по-дълги туитове срещу 8 долара на месец. 

Абонатите на Twitter Blue вече могат да публикуват до 4000 знака, което е много повече от ограничението от 280 знака, наложено на потребителите, които не плащат. "Но не се притеснявайте, Twitter си остава Twitter", заяви компанията в дълъг туит, в който обяви тази функция.

Междувременно DownDetector съобщи и за прекъсване в YouTube, което т е засегнало 65 000 потребители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови