Журналист, работил за Ню Йорк Таймс, бе убит край Киев

OFFNews 13 март 2022 в 15:27 8802 8

Известният журналист на "Ню Йорк Таймс" и режисьор на документални филми Брент Рено е бил застрелян в Украйна.

Малко по-късно от редакцията съобщиха, че Рено действително е бил част от екипа на вестника, но в случая не е работил за "Ню Йорк Таймс".

Началникът на полицията в Киевска област Андрий Небитов съобщи за смъртта на Рено на личната си страница във фейсбук и публикува снимки на документите на журналиста и на тялото му, съобщи Телеграм. По-късно новината бе потвърдена и от Дойче веле.

Според Небитов журналистът е бил застрелян в Ирпин, край Киев.

С Рено е бил още един журналист, откаран в болница за лечение след атаката. За втори ранен журналист "от САЩ", хоспитализиран в Киев, съобщава и говорител на болница "Охматдит" в столицата. В публикувания видеозапис мъж на име Уейн обяснява, че заедно с колегата си Брент Рено снимал бежанци на полуразрушен мост в Ирпен, който в последните дни бе използван за извеждане на цивилни. Преминали през пропускателен пункт на друго място и били обстрелвани.

Според Уен колегата му е бил прострелян във врата.

Брент Рено е режисьор и носител на наградите "Пийбоди" и "Дюпон". През последните две десетилетия той и брат му Крейг продуцират филми и телевизионни програми. Братята Рено са най-известни с разказването на хуманистични истории от горещи точки по света и техните проекти обхващат войните в Ирак и Афганистан, земетресението в Хаити, политическите вълнения в Египет и Либия, борбата за Мосул, екстремизма в Африка, насилието на картелите в Мексико и кризата с младите бежанци в Централна Америка.

Малко по-късно се появи съобщение от "Ню Йорк Таймс", в което се казва, че редакцията е "дълбоко сме натъжена от новината за смъртта на Брент Рено".

"Брент беше талантлив режисьор, който дълги години работеше с "Ню Йорк Таймс". Въпреки че в миналото е правил рубрики за "Ню Йорк Тайм" (за последно през 2015 г.), той не е работил в Украйна по редакционна поръчка. Първите съобщения, че работи за "Ню Йорк Таймс" се появиха, защото носеше журналистическа карта на NYT, издадена за тази задача преди много години", се казва в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1600

9

HolyDiver

13.03 2022 в 19:28

zuljin ти си най жалкия трол който съм виждал, а съм виждал адски много. Марш на фронта да се биеш и да отървеш света от съществуването си

1171

7

Статистик

13.03 2022 в 16:38

Ваксиниран и аз така се чувствам. Ама тролнята взе да намалява. Спряха им копейките, а биткойн не знаят какво да го правят, така че бъди силен. Краят му се вижда.

Краят на простотията българска за съжаление е далече, но това е друг въпрос...

-8580

6

той е един трола дето спами простотията.

1331

3

ваксиниран

13.03 2022 в 16:02

Жалки нещастници сте, братлета, нямате капка човещина, нито достойнство. Червеи. Отвращавате ме.