Жив и цял: Залужни зачисли на украинския флот малкия брониран катер „Буча“

OFFNews 26 май 2023 в 18:38 5914 1

Снимка

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни официално предаде в петък в състава на Военноморските сили малкия брониран артилерийски катер „Буча“. Генералът, за който руската пропаганда твърдеше, че е убит или фатално ранен се появи лично на церемонията, а украинските информационни портали пуснаха снимки от събитието с участието на представителя на МО на Украйна Володимир Гаврилов, на началника на Генералния щаб на ВСУ ген.-лейтенант Сергей Шаптала и служители на ВМС.

Командващият на украинските ВМС вицеадмирал Олексий Нейжпапа катерът е зачислен в създадения през миналата година речен военен флот.

На плавателния съд е монтирана съвременна навигационна и радиолокационна апаратура, а катерът е оборудван за поразяване на цели на противника. Една от особеностите на този плавателен съд е ниското визуално оптико-електронно, радиолокационно и топлоотдаване, което го прави слабовидим за радиолокационните съоръжения на противника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

26.05 2023 в 20:06

Е, ама те рашките и до днес твърдят, че няма война в Украйна - това било "спецялна военна операция, раз'ираши"... Това че са погребали Залужни не е толкова фрапантно. Фрапантно е, че си мислят, че някой от цивилизования свят ще ги заобича оттук и насетне, ей така, щот са много убави... Ами, няма кой да ги заобича чак па толкова, щото видиш ли били направили хиперзвукова ракета... Убийци, кръвопийци, изнасилвачи и алкохолици... Сори, това не влиза в моите категории на хора, на които симпатизирам...
 
X

Да помогнем на украинските деца!