Жител на Смоленск с оригинална операция: Налепи антивоенни етикети на популярни стоки в магазин

OFFNews 06 април 2022 в 14:43 2234 1

Жител на Смоленск, който се намира на около 400 км от Москва, решава да проведе своя "специална операция" срещу войната, като замени етикетите с цени в магазини с антивоенни листовки.

Операцията му обаче се проваля, защото мъжът попада в обхвата на новата санкция за разпространение на фалшификати за Въоръжените сили на Руската федерация, съобщава Baza.

На 4 април 37-годишният Владимир Завялов, разочарован от събитията в Украйна, иска да изрази мнението си по оригинален начин. Отпечатва миниатюрни антивоенни листовки и отива в супермаркета "Карусел" в търговския център "Галактика". Разхождайки се между търговските пътеки, Завялов небрежно сваля етикетите с цените на популярните стоки и ги заменя с подготвени свои етикети.

Така успява да "обработи" 16 етикета с цени на различни рафтове. Но не може да се скрие от народната милиция. Ден по-късно блюстителите на реда го задържат. На 5 април срещу него е образувано наказателно производство по новия член 207.3 от Наказателния кодекс. Заплашен е от затвор до 3 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови