Жертвите на най-кървавото масово убийство в Канада нараснаха до 19

OFFNews 20 април 2020 в 21:30 2239 0

Жертвите на най-кървавото масово убийство в историята на Канада нараснаха до 19, съобщи Ройтерс.

Сред загиналите са полицай и самият стрелец. Има и тежко ранени. Не е изключено броят на жертвите да се увеличи.

Убиецът, използвал за прикритие полицейска униформа и преправен като полицейски автомобил, е извършил серия от атаки в канадската провинция Нова Скотия в продължение на 12 часа. Първата е започнала късно вечерта в събота.

“Стрелецът е отнел живота на 18 души, сред които униформена служителка", заяви премиерът на страната Джъстин Трюдо. Има и ранен полицай.

Атаките са извършени в няколко малки градчета - Портапик, Трюро, Милфорд и Енфийлд - спокойни места, където хората познават съседите си и се грижат един за друг, каза Трюдо.

Убиецът е идентифициран - той е на 51 години и се казва Гейбриъл Уортман. Работел е като зъботехник. Полицията все още разследва мотивите за престъплението. Засега няма данни за терористична атака.

Полицията обяви, че вярва, че е установила всички жертви и места, където Уортман е стрелял, но все още се правят претърсвания за евентуални жертви. Не се изключва в някои домове, които са изгорели при атаката, да има останки от още загинали.

Уортман е бил открит мъртъв след преследване из цялата провинция. Засега няма потвърждение дали е бил убит от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови