Жертвите на експлозията в турската въглищна мина достигнаха 41 души

OFFNews 15 октомври 2022 в 17:06 1800 0

Архив

Снимка БТА/АП

Реджеп Тайип Ердоган

Броят на жертвите на смъртоносната експлозия във въглищна мина в северозападния турски окръг Бартън достигна 41 души, съобщи днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който пристигна на мястото на инцидента, предава БТА.

Той посочи, че е извадено тялото на последния от блокираните под земята миньори. По-рано властите съобщиха, че 15 работници се намират под земята и спасителни екипи се опитват да достигнат до тях.

Ердоган, който отмени планирано пътуване в източния окръг Диарбекир и пристигна в град Амасра днес, каза, че Турция е мобилизирала всички институции след взрива във въглищната мина. 

По-рано министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу каза, че 58 от 110-те души, които са работели в мината по време на избухването на взрива, са спасени, предаде Ройтерс.

В болници бяха откарани 11 души, като Сойлу уточни, че един от тях вече е изписан, а останалите 10 получават болнично лечение в Бартън и Истанбул.

Властите заявиха, че турски прокурори разследват причините за експлозията, но първоначалните индикации са за газ гризу - взривоопасна смес с високо съдържание на метан, която се образува във въглищните мини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !