Жената, сгазила пешеходци в Лас Вегас, била изоставена и живеела в колата с дъщеря си

OFFNews 22 декември 2015 в 08:58 5311 3

Лакиша Холоуей

Снимка AFP

Лакиша Холоуей

Обвинение в убийство ще бъде повдигнато срещу 24-годишната жена, която умишлено се вряза с автомобила си в пешеходци близо до хотела, където се провеждаше конкурсът "Мис Вселена" в Лас Вегас, съобщиха властите, цитирани от AFP.

При инцидента от неделната вечер един човек загина, а над 30 бяха ранени. Жертвата е Джесика Валенцуела, на 32 г., от Аризона. Пострадалите са от САЩ, Мексико и Канада.

Срещу Лакиша Холоуей ще бъдат повдигнати и допълнителни обвинения. В колата на жената била и 3-годишната й дъщеря, затова срещу нея вероятно ще бъде повдигнато обвинение в насилие над дете, както и обвинение в бягство от местопрестъплението на извършителя.

Властите казват, че много хора са се опитвали да спрат автомобила, когато той се е врязал в хората към 18.30 ч. местно време на оживеното място. Те блъскали по прозорците и се опитвали да отворят вратите. След извършеното Холоуей подкарала колата си към близък хотел, където поискала служител, който паркира автомобилите, да извика спешна помощ, каза шериф Джо Ломбардо. Не изглеждала притеснена, разказа той, добавяйки, че детето в колата не е било ранено.

Холоуей е от щата Орегон. Била бездомна, изоставена от бащата на дъщеря си. Живели в колата през последната седмица. Шофьорската й книжка е била отнета през 2012 година, защото не е отговаряла на застрахователните изисквания. Тя не е платила и глоба, наложена й от съда.

Властите смятат, че Холоуей може би е минавала през Лас Вегас, Невада, по пътя си към бащата на дъщеря й, който е бил в Тексас.

Жената няма криминално досие, не е била под влияние на алкохол, но експерти по наркотиците казват, че тя е била под влиянието на някакъв тип стимулант. Все още не е ясно какъв е той. "Не знаем какво я е накарало да направи това и дали е било планирано, казва шерифът, който описва поведението на Холоуей при ареста й като "стоическо". 

Властите засега отхвърлят версията за тероризъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!