Жената, показала среден пръст на Тръмп, спечели местни избори

OFFNews 07 ноември 2019 в 12:14 2895 1

Жената, която беше уволнена, защото е показала среден пръст при преминаването на кортежа на президента на САЩ Доналд Тръмп в щата Вирджиния, спечели местни избори там, съобщи Франс Прес. 

Джулия Брискман е самотна майка на две деца и губи работата си като анализатор към компания, подизпълнител на правителството и армията, след като се появява снимка, на която през 2017 г. се вижда как тя кара колело и отправя неприличен жест към кортежа на Тръмп. Симпатизанти на президента я обиждали и заплашвали, но Демократичната партия отправила покана към 56-годишната жена за кандидат за място в надзорния съвет на окръг Лаудън.

Във вторник Брискман спечели и написа пост в Туитър с препратка към снимката, която й коствала работата. На изборите републиканците изгубиха контрола върху двете камари, а демократите държат всички постове в щата. 

Най-младият кандидат на Демократичната партия е 23-годишната Сафия Халид от Сомалия. Нейната кандидатура също бе опорочена със снимки, появили се в интернет, на които се вижда как 15-годишна Халид отправя неприлични жестове към камера. Коментарът й е, че това е детска постъпка. 

Сафия получавала ненавистни послания от цялата страна, в които била обиждана заради цвета на кожата и религията й. Били отправени и призиви за линчуването й, а нейният домашен адрес бил публикуван от зложелател в група във фейсбук.

На местните избори в Мейн, който е вторият "най-бял" щат в страната, първо и второ поколение кандидати от четири африкански страни - Сомалия, Конго, Гана и Нигерия, спечелиха места в градските съвети и в училищните комитети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови