Жена почина от тумор, след като лекари 14 пъти го объркали с мигрена

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2017 в 09:46 16101 11

Жена почина от тумор, след като лекари 14 пъти объркали образуванието с мигрена, пише в. "Independent" днес.

Стефани Диксън страдала 9 месеца от болка във врата, главоболие и световъртеж. казали ù да взима болкоуспокояващи, за да се справи със симптомите.

Накрая 24-годишната жена отишла в спешното отделение на Кралската болница в Единбург. Постъпила на 5 април 2013 г. Отново ù казали, че причината за главоболието е мигрена и жената се прибрала. Починала на следващия ден. Близките ù я намерили мъртва в леглото.

Разследването, проведено от местен следовател, установило наличието на доброкачествен тумор, който причинявал повишаване на налягането в черепа ù.

Ако е бил диагностициран правилно в нощта, преди да почине и отстранен, е имала 98% шанс да оживее.

Смъртта ù е имала "разрушителен" ефект върху семейството и приятелите ù, казва най-добрата приятелка на Стефани Лаура Абърдур.

Самата Стефани е споделила с нея, че предполага, че може да има тумор в мозъка.

"Спомням си веднъж, когато отидохме на фитнес, че тя предположи, че може и да има мозъчен тумор", каза Лаура, цитирана от британския вестник.

Помня, че ù отговорих: "О, не казвай това!", но мисля, че тя знаеше, че има нещо, което не е съвсем наред и постоянно ходеше по лекари, казва още Лаура.

Медицинският директор на Университетската болница Браян Кук поднесе извиненията си от името на болницата, пише "Daily Mail".

"Бихме искали да поднесем най-искрените си съболезнования на семейството на Стефани и приятелите ù. Напълно подкрепяме работата им за повишаване на информираността за симптомите и последиците от мозъчните тумори", каза той.

Абърдур пък започна дарителска кампания с цел набиране на средства за организацията "The Brain Tumour Charity" в памет на най-добрата си приятелка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9342

11

torbalancho

01.02 2017 в 20:07

докторите са малоумници навсякъде по света..

или е нямала здравни...

ех да си митю очите в българия.. това мога да пожелая на всички болни..

4930

10

jkljkl123

01.02 2017 в 20:04

samael - наистина ми е интересно . Колко ти плащат за коментарите? На коментар ли е? Имаш норма коятотрябва да изпълниш? Или е на месечна заплата...Как се кандидаства за такава работа?

3504

9

Язък за целия ти жар :-)

От къде ги намират тези? На Позитано вече вземат куцо и сакато..

3504

7

Самаеле, ти пък изпрати Единбург в САЩ.То бива бива ама поне при думичката Кралска болница трябваше нещо да ти щракне.

Разбирам, че на вас рускитутките е поръчано да плюете срещу САЩ, ама поне го правете ЕнтИлигентно.:-)

3504

6

Номер 3,
не само че съм в час, ами съм и в кабинет...Пък и никъде не казвам, че жената е имала мигрена.
Казвам само, че всяко главоболие трябва да се изследва. В държавните болници това е невъзможно. Затова пациентите да ходят на частно.

38251

4

Denis Rizanov

01.02 2017 в 10:47

Не ми е ясно само едно. Как след толкова обикаляне по различни лекари, специализирани прегледи... как пък поне един не се е усъмнил в диагнозата и да поиска и друго изследване за потвърждаването или отхвърлянето и?!
Свързано ли е това с размера на здравната ти осигуровка?

8048

3

Аз

01.02 2017 в 10:27

Номер 2, ти в час ли си?
При мигрената няма болки във врата и световъртеж. Не и по този начин. Знам го, защото аз съм с мигрена от дете. Едно е да те боли глава, съвсем друго е, когато съчетаеш признаците. Просто явно вече лекарите по света го удрят през просото. Един рентген няма да оправи дереджето на някоя болница, но може да спаси живот.

3504

2

Така така!
За всяко главоболие - на скенер.
Рентгенолозите и те трябва да ядат..