Жена откри загиналия си при защитата на Изюм съпруг по татуировка на ръката

Серхий Сова е един от заровените в масов гроб мъже. Съпругата му го разпозна по снимка при ексхумацията

OFFNews 20 септември 2022 в 12:35 1793 0

масов гроб

Снимка БТА

Масови гробове в Изюм.

Жителката на Никопол Оксана Сова е идентифицирала останките на починалия си съпруг Серхий по снимка, направена по време на ексхумацията на телата от масовия гроб в Изюм, съобщиха от информационния щаб на Днепропетровска област.

На снимката се вижда почерняла ръка с жълта и синя гривна и татуировка.

36-годишният Серхий Сова е работил като водач на кучета. През 2014 г. отива да служи като доброволец, а през 2022 г. е в състава на 93-та бригада "Студен Яр". Според Оксана тя е говорила със съпруга си за последен път на 19 април.

Мъжът има деветгодишна дъщеря Елина и син Марат на 14 г. Момчето пише писмо до украинския президент Володимир Зеленски и моли за съдействие за бързото връщане на бащиното му тяло у дома и погребението му.

"Това е ръката на моя баща, войник и защитник на Украйна, който се бори за свободата на страната от 2014 г. насам. Майка ми разпозна баща ни по татуировките по тялото му. Тази ръка е символ на украински воин, който е неуязвим и смел. Много се гордея с него! За мен ще бъде чест да приема посмъртно награда от вас за баща ми", пише детето.

През септември в град Изюм, Харковска област, който беше освободен от украинските войски по време на контраофанзива, беше открит масов гроб с най-малко 440 тела на цивилни и войници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови