Жена на боец от ВСУ го предаде, насочвала руснаците къде да стрелят по неговата част

OFFNews 02 септември 2022 в 17:21 6842 1

жената
Заловената предателка.

Контраразузнаването на СБУ разкри информаторка, която е предоставяла на руските спецслужби данни за местоположението на военни съоръжения и техника на ВСУ по линията на фронта в Донецка и Запорожка област.

Разследването е установило, че предателката е 31-годишна жителка на Днепропетровска област, който е започнала да сътрудничи на врага още през май тази година.

Тя е предприела подобна стъпка въпреки факта, че е омъжена за военнослужещ от ВСУ от когото има син. Съпругът й, който е на източния фронт, редовно ѝ е превеждал пари за издръжката на детето докато воювал за родината си.

Колаборационистката използвала съпруга си, за да се сдобие с информация за местоположението на неговата военна част и на други групи на ВСУ, разположени на предни позиции. После тя предавала получените координати за местоположение на украинските части чрез куриери на военното разузнаване на Руската федерация, а след това окупаторите нанасяли артилерийски, минохвъргачни и въздушни удари.

Лице за връзка е бил руски военнослужещ, който ѝ обещал руско гражданство и висок стандарт на живот, ако нашествениците успеят да превземат региона.

Полицията е арестувала колаборационистката в момента когато за пореден път е изпращала координати на вражеските сили.

При разрешените претърсвания са иззети компютърна техника и мобилни терминали, използвани за комуникацията.

Жената е арестувана и отива на съд за държавна измяна.

СБУ проверява информация за други лица, включително представители на руските специални служби, замесени в подривна дейност срещу Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

1

Porr

03.09 2022 в 20:24

Не се заяждам, но ако си оправите граматиката, ще се разбира написаното "...31-годишна жителка на Днепропетровска област, който..." . Жителката е "който"?