Железница по време на война. В Украйна вдигат стандарта във влаковете със сапун, тоалетна хартия и кърпи

OFFNews 06 септември 2022 в 16:03 3629 3

Ние продължаваме да правим вашите пътувания по-удобни дори по време на война, казват от компанията.

Снимка Укрзализниця

Ние продължаваме да правим вашите пътувания по-удобни дори по време на война, казват от компанията.

Украинският държавен железопътен оператор Укрзализниця обяви стартирането на пилотен проект за повишаване на стандартите на качество на обслужване на пътниците, съобщи пресслужбата на компанията чрез профила си в Телеграм. На пътниците в частност ще се предлагат хигиенни комплекти, ще се подобри хигиената в санитарните възли и технологията на почистване на влаковите състави. „Ние продължаваме да правим вашите пътувания по-удобни дори по време на война.“ – се казва в обръщението на компанията към пътниците.

„Решихме, че всеки украински пътник заслужава нивото на обслужване, което предлагаме за превоз на европейски дипломати. Затова започваме постепенен преход към нови стандарти за качествено обслужване на пътниците във влаковете на Укрзализниця.“ – коментира железницата. Мерките, които влизат още през следващите дни по два от маршрутите са: ново поколение препарати за вътрешно измиване на вагони — тези вагони трябва да изглеждат образцово; вместо сапун ще бъде тествана висококачествена пяна в удобни автоматични дозатори; монтирани са по-удобни държачи за тоалетна хартия и е сменен видът на самата хартия; осигурени са тоалетни с еднократни покривала; добавени са диспенсъри за хартиени кърпи. И всичко това, както се подчертава, става по време на война.

Освен това, на пътниците ще се предлагат хигиенни комплекти с чехли за еднократна употреба, мокри и сухи кърпички, четка и паста за зъби и гребен за коса. Всичко това ще може да се купи от пътниците със запазени места в купета от кондукторите, а за тези в луксозните вагони хигиенните принадлежности ще бъдат включени в цената на билета. Засега по-високият стандарт ще се усети при пътувания с влакове №75/76 Кривий Рог — Киев и Киев Кривой рог и „Влака към победата“ по маршрут 31/32 Запорожие – Лвов и Лвов – Запорожие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

06.09 2022 в 22:13

Украинците искат да въведат високо ниво на услуги.

В истински заинтересованите компании, има нещо наречено NPS, което е комплект от анкетни въпроси, които формират оценка, дали би препоръчал услугата на други.

Докато това не пуснеш, няма подобрение.

А в държавните монополи, няма как да се подобри, затова се раздържавява с конкуренция, не пак с монопол, а пазар с много играчи.

Трудно се прави с железопътната инфра - примерно в Холандия, релсите се отдават под наем на фирми които имат мотриси и превозват. 4-5 компании са, едни други се бутат напред и нагоре.

1000

2

дарина стефаноеа

06.09 2022 в 21:18

Разбирате ли тука колко се краде?ГЕРБ,ДПС,президент,ИТН.копейкин.Крали са и още искат.

3190

1

Гроздан

06.09 2022 в 17:17

Изберете си пак Боко. Ще даде всички вагони за скрап, за да работят дпсарските транспортни фирми още по-добре...